Mijn teamcoaching is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de psychologie en organisatiekunde van onder meer Simon Sinek, 2009; Frederic Laloux, 2014; George Kohlrieser, 2016; Martijn Vroemen, 2017; Jo Dispenza, 2019; Chris Germer en Kristen Neff, 2019.
De basics van het werken met groepen heb ik opgedaan in mijn studie organisatiepsychologie met de Tavistock methode van Wilfred Bion. De toepassing in organisaties is geïnspireerd door de oude meesters van de lerende organisatie zoals Weick, Argyris, Senge, Schein, Handy.
In mijn werk bij Korn-Ferry/Hay Group heb ik veel ervaring opgedaan met het TopTeam model van Hackman en de competentie benadering van Mc Clelland. De laatste twee modellen zijn gebouwd op onderzoek van de Harvard University.
Teamcoaching is altijd een rode draad geweest in mijn werk als adviseur en manager. Voor onder meer de volgende organisaties heb ik succesvolle teamcoaching trajecten en sessies mogen uitvoeren: Aegon, Accor, AVEBE, Bavaria, Cargill, Friesland Campina, KPN, TNO, TenneT, Universiteit van Amsterdam. De aard van de teams is steeds verschillend, RvB, management teams, projectteams, specialisten teams, COR, grass-roots teams.
In diverse leidinggevende functies bij Aegon en Hay Group heb ik zelf ervaren wat het betekent om teams van professionals te leiden. Coachen is hier het enige dat helpt. Aansturen van professionals heeft weinig zin.
Elk team is anders en elke teamcoaching is anders. Dat maakt het onvoorspelbaar en vaak turbulent. Erg leuk, daar leer ik nog steeds van en daar blijf ik wakker van!
Tegenwoordig weten we dat emoties en bezieling een grote rol spelen bij het functioneren van teams. In mijn Raja-Yoga opleiding heb ik leren mediteren. Om contact te maken met bezieling is dit een belangrijk instrument en wordt steeds meer aanvaard als een vanzelfsprekende teamactiviteit.